Loopbaanassessment

Duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid is voor veel werkgevers een belangrijk thema. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers gemotiveerd en gezond blijven werken en met plezier naar hun werk gaan? Een belangrijk aspect ten aanzien van duurzame inzetbaarheid, is de fit tussen werknemer en baan. Wanneer deze onvoldoende is, gaat het werkplezier achteruit en kan werken te veel energie gaan kosten. Dat kan verschillende oorzaken hebben; de werknemer is diens baan ontgroeid of zit door andere factoren niet (meer) goed op zijn of haar plek. Het bieden van een nieuw loopbaanperspectief kan dan een uitkomst zijn.

Wat een loopbaanassessment je oplevert:

iris haaksma portret v2 500x500

Meer weten over een loopbaanassessment?

Neem contact op of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Helder & concreet loopbaanadvies

Over Loopbaanassessment.

Een loopbaanassessment is een effectief middel om een nieuw en passend loopbaanperspectief te bepalen. Tijdens een loopbaanassessment staan de vragen “Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?” centraal. We verwerven inzicht in de persoonlijkheid, interesses, capaciteiten, drijfveren en vaardigheden van de deelnemer. Samen bepalen we welke loopbaanopties daarbij passen en welke concrete stappen jouw werknemer kan zetten om daar te komen.

Waarom mensen graag met mij werken:

Ontdek wat loopbaanassessment jou oplevert tijdens een vrijblijvend gesprek.

Werkwijze

Dit kun je verwachten.

Een assessment bij Iris Haaksma kenmerkt zich door transparantie en dialoog. Gedurende het onderzoek neem ik de deelnemer mee in de resultaten van alle onderdelen. Er is ruim tijd om op de resultaten te reflecteren en we komen samen tot conclusies. Deze aanpak zet aan tot actieve deelname en vormt een eerste aanzet voor beweging. Het resultaat van het loopbaanassessment is een heldere rapportage met duidelijke adviezen.

iris haaksma werkwijze icon intake500

1. Intake

Een zorgvuldige intake vormt altijd de start van een loopbaanassessment. In deze intake bespreken we de aanleiding voor het assessment, de vraag en de setting. Ook hebben we het over eventuele bijzonderheden ten aanzien van de kandidaat en specifieke wensen ten aanzien van het assessment. Naar aanleiding van deze intake stel ik het assessmentprogramma samen.

iris haaksma werkwijze icon dag500

2. Assessmentdag

Middels verdiepende gesprekken, praktijksimulaties, vragenlijsten en tests verwerven we in een dag inzicht in de persoonlijkheid, vaardigheden, drijfveren en capaciteiten van de deelnemer. Een typisch ontwikkelassessment bestaat uit een diepte-interview, twee rollenspellen, diverse persoonlijkheids- en interessevragenlijsten en een capaciteitentest. Het exacte programma wordt echter altijd afgestemd op de vraag.

iris haaksma werkwijze icon feedback500

3. Verslag en reflectie

Binnen 5 werkdagen ontvangt de kandidaat een helder assessmentverslag met duidelijke en toepasbare loopbaanadviezen. In een reflecterend nagesprek wordt dit verslag met de kandidaat besproken. Na toestemming van hem of haar wordt het verslag vervolgens ook met de opdrachtgever gedeeld en nabesproken.

Tarieven

Een waardevolle investering.

De investering in een loopbaanassessment bedraagt minimaal € 2.000,- excl. BTW en is afhankelijk van jouw vraag en wensen.

Daarvoor krijg je een gedegen assessment van een volledige dag en een toepasbaar, concreet verslag met heldere adviezen. Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Ik werk met betrouwbare en getoetste instrumenten en werk samen met ervaren en kundige acteurs. Ook ben ik aangesloten bij en werk volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen
(NIP).

Vraag & Antwoord

Jazeker! Een medewerker die goed op zijn plek zit is een gelukkige medewerker. Weten wat je kan en je kwaliteiten kunnen benutten is van essentieel belang om gemotiveerd te kunnen werken. Dat betekent geluk op de werkvloer en minder ziekteverzuim. Bovendien biedt het extra rendement voor jouw organisatie wanneer je de kwaliteiten van je mensen optimaal benut. Door de talenten van je medewerkers in kaart te brengen en in te zetten, krijg je meer waar voor je geld. Letterlijk; voor hetzelfde salaris krijg je er gemiddeld een betere prestatie voor terug.

In ben van mening dat aandacht en tijd onmisbaar zijn voor een goed advies. Ik zie daarom 1 deelnemer per dag en neem gedurende het assessment ruim tijd om met de kandidaat op de uitkomsten te reflecteren. Dit laat onverlet dat we het programma kunnen aanpassen als de vraag dat toelaat. Zo is het mogelijk om 1 rollenspel in te zetten in plaats van 2 of om bepaalde onderdelen weg te laten. Uiteraard wordt de prijs daarop aangepast. Ik ga graag met je in gesprek over jouw wensen!

Reviews en ervaringen

Trots op deze mooie samenwerkingen.

Lees de verhalen van een aantal van mijn klanten en deelnemers.

Ik ben meer over mijzelf te weten gekomen.

Iris Haaksma heeft mij enorm geholpen met het loopbaanassessment dat ik bij haar heb gevolgd. Niet alleen zijn er concrete voorstellen uit gekomen van vacatures die goed bij mij passen, maar ook ben ik meer over mezelf te weten gekomen. Zo weet ik wat mijn valkuilen zijn, maar ook waar juist mijn sterke kanten liggen. Met deze informatie in de hand ben ik met frisse moed aan de slag gegaan om een passende baan te vinden.
André
Loopbaanassessment
Over mij

Iedereen verdient een persoonlijke aanpak met oprechte aandacht.

Ik wil graag weten waar mensen blij van worden in hun werk; waar ze energie van krijgen en wat hen gemakkelijk afgaat. Maar ook wat ze energie kost en waar ze extra moeite voor moeten doen. Door deze aspecten samen met een assessmentkandidaat te onderzoeken, komen we tot inzichten die helpen om tot passende vervolgstappen en adviezen te komen.

Bij mij ben je echt in zicht. Ik luister, geef aandacht en houd een spiegel voor. Dat doe ik vanuit gelijkwaardigheid en verbondenheid. De zoektocht naar inzicht gaan we samen aan. Geen black box of eenrichtingsverkeer maar transparantie en dialoog. Het resultaat is praktisch en helder; adviezen waar je mee verder kunt!

Laten we kennismaken.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar en kwalitatief loopbaanassessment? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Bel mij op
Mail naar
Scroll naar boven