Ontwikkelassessment

Haal het beste uit je medewerker.

Als werkgever stimuleer je graag de ontwikkeling van je medewerkers. Een werknemer die op zijn plek zit en voldoende uitdaging ervaart in het dagelijkse werk, biedt het meeste rendement voor de organisatie. Wil je een nieuw aangenomen medewerker een goede start bieden, vol ontwikkelkansen? Of wil je weten of jouw medewerker door kan groeien en wat hij of zij daarvoor nodig heeft? Dan is een ontwikkelassessment een uitstekend middel om dit in kaart te brengen.

Wat ontwikkelassessment je oplevert:

iris haaksma portret v2 500x500

Meer weten over een ontwikkelassessment?

Neem contact op of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Helder & concreet ontwikkeladvies

Over Ontwikkelassessment.

Met een ontwikkelassessment verwerven we binnen een dag inzicht in de persoonlijkheid, capaciteiten, drijfveren en vaardigheden van de kandidaat. We onderzoeken welke kwaliteiten de deelnemer met zich meebrengt maar ook wat er nog ontwikkeld dient te worden om de gewenste professionele groei te realiseren. Bovendien is het met de opgedane informatie mogelijk een uitspraak te doen over de ontwikkelbaarheid van de ontdekte aandachtspunten en wat er voor deze ontwikkeling nodig is.

Waarom mensen graag met mij werken:

Ontdek wat een ontwikkelassessment jou oplevert tijdens een vrijblijvend gesprek.

Werkwijze

Dit kun je verwachten.

Een assessment bij Iris Haaksma kenmerkt zich door transparantie en dialoog. Gedurende het onderzoek neem ik de deelnemer mee in de resultaten van alle onderdelen. Er is ruim tijd om op de resultaten te reflecteren en we komen samen tot conclusies. Deze aanpak zet aan tot actieve deelname en vormt een eerste aanzet voor verdere ontwikkeling. Het resultaat van het ontwikkelassessment is een heldere rapportage met duidelijke adviezen.

iris haaksma werkwijze icon intake500

1. Intake

Een zorgvuldige intake vormt altijd de start van een ontwikkelassessment. In deze intake bespreken we de aanleiding voor het assessment, de vraag en de setting. Ook hebben we het over eventuele bijzonderheden ten aanzien van functie en/of kandidaat en specifieke wensen ten aanzien van het assessment. Naar aanleiding van deze intake stel ik het assessmentprogramma samen.

iris haaksma werkwijze icon dag500

2. Assessmentdag

Middels verdiepende gesprekken, praktijksimulaties, vragenlijsten en tests verwerven we in een dag inzicht in de persoonlijkheid, vaardigheden, drijfveren en capaciteiten van de deelnemer. Een typisch ontwikkelassessment bestaat uit een diepte-interview, twee rollenspellen, diverse vragenlijsten en een capaciteitentest. Het exacte programma wordt echter altijd afgestemd op de vraag.

iris haaksma werkwijze icon feedback500

3. Verslag en reflectie

Binnen 5 werkdagen ontvangt de kandidaat een helder assessmentverslag met duidelijke en toepasbare ontwikkeladviezen. In een reflecterend nagesprek wordt dit verslag met de kandidaat besproken. Na toestemming van hem of haar wordt het verslag vervolgens ook met de opdrachtgever gedeeld en nabesproken.

Tarieven

Een waardevolle investering.

De investering in een ontwikkelassessment bedraagt minimaal € 1.900,- excl. BTW en is afhankelijk van jouw vraag en wensen.

Daarvoor krijg je een gedegen assessment van een volledige dag en een toepasbaar, concreet verslag met heldere adviezen. Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Ik werk met betrouwbare en getoetste instrumenten en werk samen met ervaren en kundige acteurs. Ook ben ik aangesloten bij en werk volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Vraag & Antwoord

Jazeker! Een medewerker die ruimte krijgt om te groeien en zijn of haar talenten kan inzetten is een gelukkige medewerker. Dat betekent geluk op de werkvloer en minder ziekteverzuim. Bovendien biedt het extra rendement voor jouw organisatie wanneer je de kwaliteiten van je mensen optimaal benut. Door de talenten van je medewerkers in kaart te brengen en in te zetten, krijg je meer waar voor je geld. Letterlijk; voor hetzelfde salaris krijg je er gemiddeld een betere prestatie voor terug.

In ben van mening dat aandacht en tijd onmisbaar zijn voor een goed advies. Ik zie daarom 1 deelnemer per dag en neem gedurende het assessment ruim tijd om met de kandidaat op de uitkomsten te reflecteren. Dit laat onverlet dat we het programma kunnen aanpassen als de vraag dat toelaat. Zo is het mogelijk om 1 rollenspel in te zetten in plaats van 2 of om bepaalde onderdelen weg te laten. Uiteraard wordt de prijs daarop aangepast. Ik ga graag met je in gesprek over jouw wensen!

Reviews en ervaringen

Trots op deze mooie samenwerkingen.

Lees de verhalen van een aantal van mijn klanten en deelnemers.

Uitstekend begeleid met concrete doelen. In één woord perfect.

Toch even spannend wanneer je de maat wordt gemeten tijdens een assessment. Iris heeft mij hierin op alle fronten goed meegenomen en kwam eind van de dag met een helder verhaal en goed advies.
Piet-Hein
Ontwikkelassessment
Over mij

Iedereen verdient een persoonlijke aanpak met oprechte aandacht.

Ik wil graag weten waar mensen blij van worden in hun werk; waar ze energie van krijgen en wat hen gemakkelijk afgaat. Maar ook wat ze energie kost en waar ze extra moeite voor moeten doen. Door deze aspecten samen met een assessmentkandidaat te onderzoeken, komen we tot inzichten die helpen om tot passende vervolgstappen en adviezen te komen.

Bij mij ben je echt in zicht. Ik luister, geef aandacht en houd een spiegel voor. Dat doe ik vanuit gelijkwaardigheid en verbondenheid. De zoektocht naar inzicht gaan we samen aan. Geen black box of eenrichtingsverkeer maar transparantie en dialoog. Het resultaat is praktisch en helder; adviezen waar je mee verder kunt!

Laten we kennismaken.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar en kwalitatief ontwikkelassessment? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Bel mij op
Mail naar
Scroll naar boven