Loopbaanonderzoek

Zicht op een passende loopbaanstap.

Soms sta je op een kruispunt in je loopbaan. Je bent uitgekeken op je huidige baan, kunt het werk dat je deed niet meer uitvoeren of je wilt simpelweg je horizon verbreden. Dan is het niet altijd gemakkelijk om je vervolgstap te bepalen.

Je vraagt je misschien af wat er bij je past, waar je energie van krijgt en waar je jouw kracht optimaal kunt inzetten. Inzicht in jezelf is dan een belangrijk hulpmiddel. Wanneer je weet waar jouw kwaliteiten, capaciteiten en interesses liggen, kun je beter bepalen welke loopbaanstap daarbij aansluit. Een loopbaanonderzoek biedt jou dat inzicht.

Wat een loopbaanonderzoek je oplevert:

iris haaksma portret v2 500x500

Meer weten over loopbaanonderzoek?

Neem contact op of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Helder & concreet loopbaanadvies

Over loopbaanonderzoek.

Een loopbaanassessment biedt kader en richting bij loopbaanvraagstukken. In een dag krijg je antwoord op de vragen: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Samen bepalen we welke loopbaanopties daarbij passen en welke concrete stappen jij kunt zetten om daar te komen.

Waarom mensen graag met mij werken:

Ontdek wat een loopbaanonderzoek jou oplevert tijdens een vrijblijvend gesprek.

Werkwijze

Dit kun je verwachten.

Een loopbaanonderzoek bij Iris Haaksma kenmerkt zich door transparantie en dialoog. Gedurende de dag neem ik je mee in de resultaten van alle onderdelen. Er is ruim tijd om op de resultaten te reflecteren en we komen samen tot conclusies. Deze aanpak zet aan tot actieve deelname en vormt een eerste aanzet voor beweging. Het resultaat van het loopbaanassessment is een heldere rapportage met duidelijke adviezen.

iris haaksma werkwijze icon intake500

1. Intake

Een zorgvuldige intake vormt altijd de start van een loopbaanonderzoek. In deze intake bespreken we samen jouw vraag en wensen. Naar aanleiding van deze intake stel ik het assessmentprogramma samen.

iris haaksma werkwijze icon dag500

2. Assessmentdag

In een dag verwerven we inzicht in jouw persoonlijkheid, interesses en kwaliteiten en koppelen we deze inzichten aan concrete beroepsopties. Een loopbaanonderzoek kan bestaan uit een diepte-interviewrollenspellen, diverse persoonlijkheids- en interessevragenlijsten en een capaciteitentest. Het exacte programma wordt altijd afgestemd op de vraag. Zie ook de opties hieronder.

iris haaksma werkwijze icon feedback500

3. Verslag en reflectie

Binnen 5 werkdagen ontvangt je een helder verslag met duidelijke en toepasbare loopbaanadviezen. In een reflecterend gesprek bespreken we dit verslag samen na en blikken we vooruit op toekomstige acties.

Tarieven

Een waardevolle investering in jezelf.

De investering in een loopbaanonderzoek is afhankelijk van jouw vraag en wensen.
Om je wat houvast te bieden, heb ik de mogelijkheden samengevat in twee pakketten.

Compleet

Uitgebreid en open loopbaanonderzoek.

Wanneer je nog niet weet in welke richting je zou kunnen denken en een open onderzoek wenst naar voor jou passende beroepsopties, past een compleet loopbaanonderzoek het beste bij jou.

Tijdsduur
Een hele dag
Investering
€ 1.700
excl. BTW
Basis

Beknopt loopbaanonderzoek met focus.

Wanneer je al enig idee hebt welke beroepsrichtingen er bij je zou kunnen passen en je deze verwachting graag getoetst wil zien, biedt een basis loopbaanonderzoek uitkomst. We passen het programma aan jouw denkrichting aan.

Tijdsduur
Een halve dag
Investering
€ 900
excl. BTW

In beide gevallen krijg je een gedegen loopbaanonderzoek, afgestemd op jouw wensen. Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Ik werk met betrouwbare en getoetste instrumenten en werk samen met ervaren en kundige acteurs. Ook ben ik aangesloten bij en werk volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

Vraag & Antwoord

Een loopbaanonderzoek is een flinke investering in jezelf. Niet iedereen heeft het geld daarvoor zomaar op de plank liggen. Wel is het zo dat veel werkgevers vaak ook het nut inzien van een dergelijk onderzoek. In het kader van duurzame inzetbaarheid hebben sommige werkgevers budget te vergeven, waar jij wellicht gebruik van kunt maken om jouw loopbaanonderzoek (deels) te bekostigen. Indien mogelijk adviseer ik je daarom in gesprek te gaan met je werkgever om de mogelijkheden te bespreken.

Reviews en ervaringen

Trots op deze mooie samenwerkingen.

Lees de verhalen van een aantal van mijn klanten en deelnemers.

Iris neemt alle tijd en is oprecht geïnteresseerd.

Samen hebben we besloten een loopbaanassessment en coaching in te zetten, met als resultaat een nieuwe functie en meer inzicht in mijn persoonlijkheid, wat ik kan, wat ik graag wil en wat ik echt belangrijk vind.
Wendy
Loopbaanassessment & coaching
Over mij

Iedereen verdient een persoonlijke aanpak met oprechte aandacht.

Tijdens de onderzoeken die ik begeleid, ga ik graag op zoek wie jij bent, wat je kan en wat jou drijft. Ik wil weten waar mensen blij van worden in hun werk; waar ze energie van krijgen en wat hen gemakkelijk afgaat. Maar ook wat ze energie kost en waar ze extra moeite voor moeten doen. Door deze aspecten samen te onderzoeken, komen we tot inzichten die mij helpen om concrete adviezen te formuleren. Bijvoorbeeld ten aanzien van jouw ontwikkelpad of de vervolgstappen die bij jou passen.

Bij mij ben je echt in zicht. Ik luister, geef aandacht en houd een spiegel voor. Dat doe ik vanuit gelijkwaardigheid en verbondenheid. De zoektocht naar inzicht gaan we samen aan. Geen black box of eenrichtingsverkeer maar transparantie en dialoog. Het resultaat is praktisch en helder; adviezen waar je mee verder kunt!

Laten we kennismaken.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar en kwalitatief loopbaanonderzoek? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Bel mij op
Mail naar
Scroll naar boven