Methoden

Tools voor assessments en onderzoek.

In een assessment maak ik gebruik van verschillende methoden, ook wel instrumenten genoemd. Op deze pagina leg ik je graag het een en ander uit over deze methoden. Ik vertel je wat ze inhouden, wat ze meten en wat je kunt doen om je erop voor te bereiden.

Cognitieve capaciteitentest

Met een cognitieve capaciteitentest wordt jouw werk- en denkniveau in kaart gebracht…

Rollenspel

Tijdens een rollenspel houd je een gesprek met een rollenspeler die de rol aanneemt van een medewerker, een collega of directeur…

Interview

Het is een moment om nader kennis te maken en waarin je jouw kwaliteiten en verworven vaardigheden aan bod kunt laten komen…
Scroll naar top

In deze periode, waarin we worden verzocht zoveel mogelijk thuis te blijven en elkaar minder vaak live kunnen zien, gaan assessments en loopbaanonderzoeken bij Iris Haaksma online door. Hoe we dat doen?

In een digitaal assessment of onderzoek ontmoeten we elkaar in een beveiligde online omgeving. Hier vinden interview, rollenspellen, tests en vragenlijsten plaats in een volwaardige sessie. De onderdelen verschillen niet van een live-assessment en je kunt je net zo voorbereiden zoals je normaal zou doen. De ervaring die we met deze aanpak hebben opgedaan is goed; lees er hier meer over in mijn blog.

De voordelen van een online aanpak:

Zijn er dan helemaal geen nadelen? Natuurlijk is het gezelliger om elkaar live te treffen. Laten we hopen dat dat snel weer kan. Maar voor nu tref ik je graag online!