Samenwerkingen

De acteur – Lucienne Scholten

Mijn naam is Lucienne Scholten, trainingsacteur en gesprekscoach. Het is voor mij een uitdaging bij ieder assessment de rollen op realistische wijze neer te zetten. Zo stel ik jou in staat zoveel mogelijk vaardigheden van jezelf te laten zien. Tijdens het rollenspel ben ik bezig te onderzoeken welke competenties jij in huis hebt. Ik geef als het ware voorzetten die je vervolgens kan inkoppen.

Als assessment acteur help ik je om te laten zien wat je in huis hebt.

Lucienne Scholten
ยท
Trainingsacteur en gesprekscoach

Mijn spel is bij voorkeur naturel zodat je snel het gevoel krijgt in een echt gesprek te zitten. Hoewel het spel wel echt moet overkomen bij de kandidaat, betekent het niet dat het gesprek een natuurlijk verloop hoeft te hebben. Voor elke competentie geef ik een bepaald aantal voorzetten die verschillen in graad van moeilijkheid. Om vervolgens te schakelen naar een andere competentie. Dit klinkt vrij technisch, maar voor jou als kandidaat is dit niet zo voelbaar. De casussen zijn vaak een afspiegeling van wat er binnen organisaties speelt en zijn heel herkenbaar.

Mijn ervaring is het dat deelnemers soms kunnen opkijken tegen een rollenspel, maar dat zij hun spanning ook vaak snel weer vergeten. Ze zitten er dan helemaal in en herkennen zichzelf vaak achteraf goed in de door hen gekozen aanpak. Dat geeft dan weer mooie aanknopingspunten voor feedback in het nagesprek.

Scroll naar boven